Cookies
Skip Navigation Links
Forside
Nyheder
Bestyrelsen
Håndbog
Landshold
Turneringer & Mesterskaber
Kontakt
Nyhedsbrev fra landstræneren August 2014

VM i badminton er lige overstået og der er kåret nye verdensmestre. Detblev afviklet uden grønlandsk deltagelse, hvilket faktisk er ærgerligt.

Samtidig må jeg også sige, at for at vi deltager, skal vi have spillere,der er på verdensranglisten. Det kræver, at der spilles internationaleturneringer.

Det er BKN’s ambition, at vi måler os med de lande, der er på niveau medos. En af måderne er at deltage i internationale turneringer. Island Games eren international turnering, som dog ikke giver point til verdensranglisten. IBKN’s bestyrelse og i dialog med Elite Sport Greenland arbejdes der på at læggestrategien for de kommende år.

Udover at VM bød på fantastisk badminton var der også Coach Forum. Jegdeltog på dette, hvor Badminton Danmark havde hyret forskellige indlægsholdere.

Her kommer der highlights, som kan benyttes direkte i træningen:

Hvad kigger du på?

David Adler fra John Moore University, Liverpool har forsket i hvadbadmintonspillere kigger på, når modstanderen server en doubleserv. Spillerneder deltog var fra det engelske landshold.

Det er et godt spørgsmål, du kan stille dine spillere: Hvad kigger du på,når du skal tage imod en doubleserv? Eller hvad kigger du på, når du har serveten lang singleserv?

Hans foreløbige konklusion er:

· Modtagning af doubleserv:

Eksperter (de bedste) kigger på serverens håndled og ketsjerhoved

Uerfarne kigger på hovedet og bolden

· Efter en lang singleserv eller når modstanderener på baglinjen:

Eksperter (de bedste) kigger på kroppen og skulder (lidt albuen)

Uerfarne kigger på hånden og ketsjerhovedet

Meget uerfarne kigger kun på bolden.

Jeg trænede for mange år siden den danske U15 mester i damesingle. Enfysisk stærk med et godt smash. Når hun styrede spillet var hun rigtig god. Nårhun servede i single og de andre kunne lave et godt første slag med maskeringhavde hun det meget svært. En dag talte vi om, hvad hun kiggede på efter sinlange single serv: Hun svarede, at hun kun kiggede på bolden.

Efter det begyndte vi at arbejde med at hun skulle kigge på kroppen ogskulder (lidt albuen), så hun nemmere kunne redde sig ud af disse situationer.

Småspil

Lennart Engler, som driver badmintonacademyodense og tidligere U17landstræner, var også en af indlægsholderne. Han fortalte om ”småspil”. Despil, hvor der er et konkurrence element. Spil som giver ekstra intensitet ogtempo på træningen. Eksempler:

· 4 spillere på banen der spiller engelsk double(nogle steder i Grønland kalder vi det for kinesisk double). Hver spiller harf. eks. 3 liv, eller der spilles 12 dueller. Efter de 12 dueller vil der væreen vinder, en der er blevet nr. 2, nr. 3 og nr. 4.

For at få ændre intensiteten og spillernes bevidsthed kan der opstillesmange forskellige restriktioner:

· Øget tempo: Der må kun laves 1 clear fra hverside af nettet i hver duel. Det betyder flere nedadgående slag og dermedhurtigere spil.

· Øget tempo: Man skal hoppe op og tage bolden iluften hver gang man er på baglinjen/bagbanen. Gør man det ikke mister man etliv. Bolden nås hurtigere end hvis spilleren må stå nede på jorden og vente.Det giver hurtigere spil.

· Øget tempo: Der må kun laves 1 lob fra hver sideaf nettet i hver duel. Det betyder mere netspil og mulighed for at komme op ogtappe (smash ved nettet) bolden ned på nettet.

· Øget bevidsthed: Alle drop skal være krydsdrop,eller der må kun smashes kryds.

Der skal samles kort op på smash. Man skal have lavet et netdrop i enduel for at få lov til at smashe.

Prøv selv at finde på andre regler eller restriktioner.

God fornøjelse med træningen

Bjarne