Cookies
Skip Navigation Links
Forside
Nyheder
Bestyrelsen
Håndbog
Landshold
Turneringer & Mesterskaber
Kontakt

Favoritøvelser

Under denne fane kan du læse hvilke favoritøvelser diverse spillere fra landsholdet, i både ungdom og senior, foretrækker og har hjulpet dem til at hæve deres niveau. Disse øvelser giver også inspiration til de daglige træninger rundt omkring i landet i de forskellige klubber. Den første favoritøvelse der bliver vist, er Aviaaja Geislers. Hun blev udspurgt efter GM 2009 og hun svarede med stort smil på læben, at denne øvelse har været med til at vinde hende medaljer med hjem.

Der vil løbende komme favoritøvelser.

Frederik Elsner: (en guld- og en sølvmedalje til GM 2009)

Min yndlingsøvelse er multibold, det er nemlig rigtig godt for min form og stabilitet. Det er et program der varer ca. 45 min. hvor en lægger bolde op rundt på banen til mig. Programmet ser sådan ud:

1 x 30 bolde rundt på hele banen som opvarmning

5 x 20 (30 sek arbejde + 30 sek pause) bolde rundt på hele banen, også starter festen!

5 x 16 smash op og tap med 20 sekunders pause imellem

5 x 40 (60 sek arbejde + 60 sek pause) rundt på banen med temposkift

5 x 20 sikkerhed + opbyggende slag fra baglinjen (90 sek arbejde + 60 sek pause)

5x20 offensiv forbane (20 sek arbejde + 20 sek pause). Oplæggeren lægger flade halvhøje oplæg i hurtigt tempo på den forreste halvdel af banen.

6x12 defensiv forbane (15+15). Oplægger kaster bolde som smash eller netdrop.

Der er også en anden øvelse jeg kan lide, hvor modstanderen server en kort serv, og jeg lægger lige kort tilbage. Derefter kommer oplægget i min baghåndsside, og jeg hopper ud til den og stikker kryds. Nogen gange laver jeg øvelsen, hvor oplæggeren lægger kort tilbage og jeg følger op på den. Mit fokus er at rykke hurtigt frem på droppet. Formålet med øvelsen er at lave temposkift ved at hoppe ud til bolden og rykke frem.

Mille Kongstad: (to guldmedaljer til GM 2009) En af mine favoritøvelser er at træne benarbejde med modstandsbæltet. Når jeg har trænet med det giver det en god ømhed. Næste gang jeg er på banen føler jeg mig meget hurtigere. Jeg laver 10 gentagelser med bæltet, f.eks. til det korte forhåndshjørne. Så tager jeg bæltet af og laver det ca. 10 gange uden bælte til det samme hjørne. Det gør jeg tre gange. Sådan kører jeg de fire hjørner igennem og det varer ca. 30 min. Når jeg skifter hjørne holder jeg en pause på 1 min. Hurtighedstræning 10 ture - fem gange offensiv og fem gange defensiv arbejde. Oplæggeren står med ti bolde midt på banen og feeder/skyder så hurtigt som muligt, så der er en af de ti bolde jeg ikke når. Jeg skal forsøge at få alle boldene over. En tur tager ca. 10 sekunder, og pauserne skal vare i ca. 20 sekunder for at nå at blive frisk til næste tur. Man skal ikke være træt efter de ti ture, hvilket kendetegner hurtighedstræning.

Sungiusarlunga nuannarinerpaasakka niukka sungiusarlugit qitinnut noqqoquserlunga. Taamatut sungiusareeraangama nuannersumik sanneqqasarpunga. Taamaalillunga sukkanerusutut misigisarpunga. Qiteruserlunga assersuutigalugu naatsut teqeqquanut 10-riarlugit uteqattaarlugit. Taava qiterutiga peeriarlugu qitequteqarnanga 10 tassunga teqeqqumut. Taakku pingasoriartarpakka. Taamatullu teqeqqut sisamat ingerlattarpakka 30 min. miss. Teqeqqoq ataaseq pereeraangakku unilaartarpunga 1 min. Sukkatsisarnermi 10 ingerlattarpakka – tallimariarlunga saassussillunga aammalu tallimariarlunga illersorlunga (forsvar-erlunga). Ikiuuttoq arsaaqqat qulit baanip qeqqaniik sukkasuummik tunniuttarlugit, taava taakku qulit iluanni angumerisaqanngittoortarpunga. Kisianni tamaasa angumeriniarsarisussaavakka! Ataaseq 10 sekund-tit miss. taavalu unilaartarpunga 20 sek. miss. tullissaanut piareersimanerussagama frisk-iullunga. Qasusussaanngilatit taakku qulit pereerukkit, tassa takussutissaa sukkatsisarnermut.

Juliane B Johansen: (en guld, en sølv og en bronzemedalje til GM 2009) I Iluslissat spiller vi mest kampe til træningen. Jeg har udviklet mange af mine slag ved at bruge dem i kamp. Et af mine bedste slag er det maskerede drop/holdt drop. Jeg vil gerne have modstanderen til at tro jeg laver en clear – og så stopper jeg armen lige inden jeg rammer bolden og der kommer et drop i stedet for. I starten kiggede jeg på hvordan herrerne lavede slaget, og så prøvede jeg det selv af. I starten med at øve det, hvor der var en der lagde op til mig. Senere hen har jeg brugt det i kampe, hvor det har været ok at lave fejl, fordi jeg stadig var ved at lære at bruge slaget. Lavede jeg en fejl sagde jeg bare til mig selv: ”Næste bold”. Jeg ved, at det er meget vigtigt at tænke fremad og ikke give op. Psyken er afgørende for hvem der vinder de tætte kampe. Bliver man sur går det den anden vej og man kommer ind i en ond cirkel. Det virker godt for mig at smile, hvis jeg har lavet en fejl eller spillet en dårlig bold. På den måde kommer jeg videre og er klar til at spille den næste bold og yde mit bedste.

Ilulissani sungiusaraangatta unamminerusarpugut. Anaalerisarnikka ilinniutigivakka unammisarninni atortarlugit. Atorluarnerpaasakka tassaapput anaasipiloortuusaarlunga drop-ertarlugit. Ilinniutigivakka angutit isiginnaartaarlugit, taavalu nammineq misilittartarlugit, taavalu kingusinnerusukkut unamminerni atortarlugit, kukkunerit ilinniutaammata tullissaanut ingerlaqqinnissara eqqarsaatigiinnartarpara. Uanga nammineq nalunngilara siumut eqqarsarnissaq, tunniutiinnarnaveersaarluni. Tunniutiinnajannginneq unamminerni naliigiittuni ajuaasarmat. Kamakkaannilu kukkuluttornerit amerlaninngortarput. Kukkugaluarumaluunniit qungujuttarpunga. Tullissaanullu ajunnginnerpaamik unammilluarnissara eqqarsaatigilereertarpara.

Aviaaja Geisler: (en guld- og en bronzemedalje til GM 2009)
En øvelse som jeg synes er rigtig god, er multibold, hvor der er en oplægger som lægger 40 bolde op på hele banen i hurtigt tempo. Det må tage 1 minut at lægge de 40 bolde op. Jeg skal have ketsjeren på alle bolde og helst spille bolden sikkert over. Efter en tur bytter vi, så jeg lægger op til min makker. Vi tager hver 6 ture. Øvelsen er hård mens den står på, men bagefter har jeg en god træthedsfølelse. Øvelsen træner kondition og er det sidste vi laver på træningen. Man kan selv variere antallet af bolde og ture og lægge forskelligt fokus ind. F. eks. at man altid skal tage bolden i forhånden på baglinien, eller lave et bestemt slags benarbejde til ét hjørne.

Sungiusarlugu nuannarisara arsaaqqat 40-rut tamaasa angumeriniarsarisussaavakka baani tamaat atorlugu. Taannalu sungiusarneq arsaaqqat 40-rut 1 min. atorneqartarpoq. Ketcher-nillu tamaasa eqqortussaavakka illuatungaanullu ikaartittussaallugit tamaasa. Pereeruma illuatungerali taava pissooq. Arfinileriarlutalu pissuarput. Sakkortuvoq taanna pinerani, kisianni kingorna iluarpoq qasuneq malugalugu. Sungiusarneq qasujaallisarneruvoq sungiusarnerup naggataani ingerlannerusarparput. Nammineq aaliangersinnaavatit/-si arsaaqqat amerlassusai sumullu ingerlateqqattaarniarnerlugit. Ass.: Bane-p tunorpiaaniik tigujuaannassuat saavaniik anaallugu, imaluunniit aaliangersimasumik niutit sulitillugit teqeqqumut.