Cookies
Skip Navigation Links
Forside
Nyheder
Bestyrelsen
Håndbog
Landshold
Turneringer & Mesterskaber
Kontakt

Så nærmer GM sig med raske skridt, og jeg fornemmer at deltagerne forbereder sig grundigt ude i klubberne. Der er blevet afholdt By og Kredsmesterskaber. Dejligt at vi får omtale i aviserne og er synlige med vores sportsgren.

Jeg kommer til Qaqortoq og er til sted under hele GM, Jeg glæder mig meget til at overvære mit første GM og få talt med mange af jer spillere, trænere og ledere, der sørger for at holde grønlandsk badminton i gang. Kom endelig hen og få en snak med mig, eller få svar på nogle spørgsmål du måtte have.

I dette nyhedsbrev vil jeg skrive om små spil der kan gøre træningen ekstra sjov, hvor du samtidig arbejder med at være fokuseret og dermed udvikler dig.

Spil 1:

Formål: Træne fokuseringsevnen og være ekstra klar og koncentreret i vigtige dueller.

Tre i træk!

Der spilles om den enkelte duel ad gangen på ½ bane.

Vindes 3 dueller i træk, kan man idømme modstanderen 10 øvelser – f.eks. armstrækninger.

Husk: Stillingen kan gå fra 2-0 til 0-1, det er jo antal vundne dueller i træk, der tælles.

Variationer: Ændre banestørrelsen, spille fem i træk, ændre straffen

Spil 2:

Formål: Indbyrdes bevægelse mellem to spillere – temposkift i benarbejde. Udvikle bevidsthed om valg af slag/fokuseringsevnen

Tre personer på ½ bane. En er alene og spiller mod de to andre.

De to skal altid skiftes til at slå til bolden. Således skal de to bevæge sig hurtigt, og den ene kan ofte med fordel spille bolden derhen, hvor den kommer fra.

Der spilles på tid og med point, sådan at alle prøver at være alene. De to spillere, der er sammen får det samme antal point, når de er sammen. F. eks. taber ”de to” 6-4 til ”den ene”. Så har ”den ene” 6 point og hver af ”de to” har 4 point.

Variationer: Ændre banestørrelsen, spille med straf/belønning til nr. 1, 2 og 3. Ændre pointtælling, så man skal have serven for at kunne få point.

Spil 3:

Formål: Få kropskontakt med i badminton, smil på læben og masser af bevægelse. Udvikle evnen til at læse spillet ved at kigge på modstander og bolden samtidig (splitvision)

2 par på singlebane. Hvert par har kun en ketsjer og skal holde hinanden i hånden, således at den ene slår til bolden og den anden skal hele tiden følge med i bevægelsen rundt på banen. Slipper man hinandens hænder, har man tabt duellen. Når der serves, holder den spiller, der ikke har nogen ketsjer i hånden, bolden, så man server i fællesskab. Begge spillere skal stå i servefeltet, både ved serv og modtagning.

Man kan spille på tid eller til et bestemt antal point.

God fornøjelse!