Cookies
Skip Navigation Links
Forside
Nyheder
Bestyrelsen
Håndbog
Landshold
Turneringer & Mesterskaber
Kontakt

Nyhedsbrev fra landstræneren Oktober 2012

Denne måneds nyhedsbrev handler om at slåmed korte bevægelser - have korte svingsløjfer. Spillerne på det allerhøjesteniveau har alle korte svingsløjfer. De kan udvikle stor kraft i slagene, da de er gode til at slappe af og spænde i armens muskler. De har god timing.

Sebastian Bendtsen træner med på akademiet, når det passer ind i hans skoleskema. I uge 42 var han med, hvor vi arbejdede meget med at gøre hans sving mindre. Sebastian slår ret hårdt til bolden, når han har god tid. Han vil gerne blive bedre, når spillet gårhurtigere. Hans sving er nemlig for store til at han kan lave gode slag.


Se interview med Sebastian
her.

Her kommer der ideer til, hvordan du kantræne at få kortere sving:

For uøvede (kan foregå uden et net):

Forestil dig at du står bag en ko (eller et rensdyr). På den ene balle af koen sidder der en flue. Du står med dit ketsjerben forrest i et stemskridt, som hvis du er ved nettet i forhånden. Nu kaster træneren en bold til dig med underhåndskast. Din opgave er at smadrefluen (ramme bolden) uden at smadre koen. Slaget skal blive et underhåndslob. Det vil sige, du skal lave en kort piskebevægelse med arm, hånd og ketsjer (se evt. DVD udleveret på modulkurser under GM 2012: videoen: bjni-fladtspil-fh) På denne video vises der et fladt drive slag med et kort sving efter bolden er ramt.

Formål: lave et lob med kort sving.

Fokuspunkter: Albuen viser vejen - først bevæges albuen, derefter hånden og til sidst ketsjerhovedet. Husk det er kun fluen, der skal smadres og ikke koen - altså et lille gennemsving.

En træner kan have 3-4 spillere ad gangen,eller spillerne kan kaste til hinanden. 10 bolde pr. tur. Ros for de kortesving/piskebevægelsen og timingen. Det er ligegyldigt, hvor langt bolden kommer!

For øvede niveau 1:

Samme som for uøvede, men nu er der merebenarbejde på: start med et forspændingsfald (-hop), efterfulgt af et chassé og et stemskridt.

For øvede niveau 2:

Der kastes nu over net. Oplæggeren kaster overhåndskast eller underhåndskast. Bolden flyver som et langsomt drop, der vil lande ca. 15 cm foran forreste servelinie. Idet oplæggeren kaster eller ligeefter går oplæggeren et skridt frem, hvilket betyder at spilleren skal lave et lob. Går oplæggeren et skridt tilbage skal spilleren lave et netdrop. Jo bedrespilleren er til at slå med kort sving, jo længere kan oplæggeren vente med at bevæge sig. Det vil sige, at der også arbejdes med spillerens evne til at holdeøje med bolden og modstanderen samtidig (splitvision)

Helbaneøvelse som bagspiller i double:

Sebastian Bendtsen arbejder med en øvelse,hvor han er bagspiller i double. Han står i spillecentrum for en bagspiller i double. Der står to oplæggere på den anden side af nettet. De står ca. 2 meterfra nettet. Oplæggerne må spille Sebastian på bagbanen: halvhøje løft, fladepres på kroppen og ud i siderne og lange halvdistancebolde. Fokuspunkter forSebastian er:

  • efter hvert slag at have albuen lidt foran kroppen og ketsjerhovedet i brystkassehøjde
  • Slå med korte sving
  • arbejde langt nede i benene med stor afstand mellem fødderne

Arbejdstid 2½-3 minutter

Se film med Sebastian hvor han arbejdermed lavt tyngdepunkt i en single øvelse - her

Han er meget træt her, så han har svært ved at arbejde langt nede i benene. :-)

God fornøjelse med træningen!