Cookies
Skip Navigation Links
Forside
Nyheder
Bestyrelsen
Håndbog
Landshold
Turneringer & Mesterskaber
KontaktAWG 2010

Denne side holdes opdateres så længe lejene forløber.

Tryk på
"AWG 2010 logoet" til højre for at følge med i legene generelt fra

Grande Prairie - Alberta, The 21st Arctic Winter Games som afholdes

i tidsrummet 6. - 13. marts 2010.

Tryk på maskotten
"Aluk" (Pachyrhinosaurus - en dinosaurusart) til højre og følg med i resultaterne

_____________________________________________________________________________

19.03.2010

Hej GBF,

Jeg ville hermed takke GBF at vi endnu engang kunne deltage i AWG 2010 som badminton-dommere, og jeg håber at vi fremover kan repræ-sentere Grønland på dette område. Vi 3 dommere gjorde et godt stykke arbejde, og vi kunne mærke at vi var mere synlige samt bedre inde i dom-mergruppen end sidste gang, og det tegner godt, da vi derved viser de andre, at vi også kan være med i dette område.

Oplevelsen var stor, og vi håber at kunne fremme dommergerningen i Grønland på længere sigt.

Jeg kan desværre ikke deltage i dette års GM, p.g.a kollegaer’s ferie i påsken, da jeg mener at vi skulle videregive vores erfaringer til andre dommere samt de nye som kommer til.

Jeg er villig til at fremme dette område, så vi måske i fremtiden kan benyt-te grønlandske dommere til at lære nye op, så vi fremover spare de penge ved at hente dommere op fra DK til GM.

Endnu engang, mange tak til GBF, og held og lykke med GM i Ilulissat, samt godt samarbejde fremover.

Mvh Heinrich Møller

Claus Nielsens /GIF kommentar til billedet: Ja, de er flotte, men dem under 1,5 m. må ikke have kasket på.....
Tak til dommer holdet i badminton der trak i Grønlandsk tøj ved indmarch, flot.

13.03.2010

Landstræneren: Det har været et rigtig flot og godt AWG - vores spillere har ydet deres allerbedste og alle har fået mindst to medaljer og en masse erfaring med hjem. Samtidig har vi set, at især Yukon og Alberta er blevet bedre. Nunavut og Nunavik har også et par gode spillere, som kan drille de andre. Jeg har også fået et større kendskab til spillerne og set hvad det er vi skal arbejde videre med. Alle vores spillere har hver deres individuelle styrker, som volder vores modstandere store problemer. Der var dog nogle af vore modstandere, der var gode til at udnytte vores svage sider, og det skal vi have arbejdet med hjemme i Grønland.

Stor ros til spillerne fra mig og en stor tak for hjælpen til Nunnu som holdleder. I går aftes var vi ude og fejre medaljehøsten og der blev holdt taler af samtlige spillere og de tre dommere - Torben, Heinrich og Ib. Vi glæder os allesammen til vi skal ses igen til GM i Ilulissat. Der er ingen tvivl om, at det er en flok topmotiverede AWG spillere, der stiller op til de grønlandske mesterskaber.

Holdlederen: Sapaatip akunnera sivikinaarparput. Misigisarpassuarnik ulikkaarluta angerlarpugut, suli Grande Prairie qimakkusunngikkaluarlugu. Assigiinngittorpassuarnik taakkulluta misigisaqarpugut. Pisiniarfissuarmi Grande Prairie Mall-imi haalimiinngikkaagatta pisiniarfilerisarpugut aammalu nerisarfitsinni unammianik allanik nunaninngaannersunik marserujoortarluta. Qujanartumik unnukkut unammineq ajoramik kulturisiortarpugut. Nerisarfitsinni unnuit marluk pingasut Indianerit Denne games-ertartut inngerlutik aliikkusersuisarput perusuttut misiliitittaqattaarlugit. Inigisatsinni ineqatigullu aamma illartaqattaartaqaagut immitsinnut aliikkusersorluta illarsartarluta. Ineqatigut kalaallit Inuit Games-ertartut arnartaat ilikkavillugillu angerlarpugut. Unammisartuutigut pikkoreqaat. Imminnut ikioqatigiipput tapersersoqatigiillutilllu. Angerlamullu apuulluarpugut.

Hedvig Broberg: Det værste ved AWG var at jeg tabte til Sara i finalen i damesingle. Jeg troede selv på, at jeg kunne vinde, men Sara var den bare den bedste i finalen den dag. Noget af det bedste ved at være i Grande Prairie har været at jeg har fået en masse nye venner fra Grønland. Maden har været LUKSUS… men nu kommer bumserne.

Malu P. Degn: Det bedste ved at deltage i AWG har været at jeg har lært en masse omkring taktik og samarbejde i double og mix. Jeg har fået en masse nye venner fra Grønland og lært nogen at kende fra de andre lande. Især de grønlandske drenge var rigtig lækre. Det har også været spændende at bytte tøj med de andre sportsfolk, blandt andet har jeg fået t-shirts fra Yukon, Alberta og North West Territory.


Niels Thorleifsen: Det har været vildt fedt at være i Grande Prairie. Pigerne er meget søde - især dem fra Sapmi...de lyshårede! Jeg var meget glad for at jeg slog Ray fra Nunavut i finalen - jeg havde jo revanche til gode, da det var ham jeg tabte til i første kamp.

Nikki Nathansen: "Det har været en stor oplevelse for mig at være med til AWG. Det bedste har været de allerhårdeste kampe, som mod Sequssuna og Jason Carlson fra Yukon. Jeg var selv meget glad for min kamp mod Sequssuna, hvor jeg havde håbet på at komme i 3 sæt mod ham. Nu er mit næste mål at slå Dennis Hansen til GM"

Det blev til 7 guld-, 5 sølv- og 3 bronzemedaljer til badmintonspillerne. En høst på ialt 15 medaljer. Godt gået af spillerne. Se billeder lagt ind hos Sermitsiaq.ag.gl.

11.03.2010

Spiller ydede igen en god insats og er finaleklar i stort set alle finaler bortset fra U19 mixdouble, hvor Rina og Malu mødte en på dagen bedre nodstander.

Se iøvrigt billeder lagt ind på GIF´s hjemmeside og se Sequssuna´s nye tøjstrent i shorts. Måske er dette hans hemmelighed til succes.

10.03.2010

Status efter tre dage: Vi har nu været i gang tre dage og mødt modstanderne fra de stærkeste lande. I år har det været Alberta North, Yukon og Nunavut. Spillerne har ydet en god indsats og haft en positiv udvikling siden vi startede i mandags. U16 (Juvenile) har haft det letteste program mens U19 (Junior) især i dag mod Yukon var på hårdt arbejde. Det var en dag med mange spændende kampe. Der er stor ros til Nikki Nathansen og Malu Poulsen Degn i deres mixdouble om 1. pladsen i puljen mod Yukons søskendepar Vanessa og Jason Carlson. Den kamp blev først afgjort ved 23-21 i 3. sæt, desværre ikke til vores fordel. Vi kunne dog lige så godt have vundet. I single tog Nikki imidlertid revanche idet han besejrede Jason Carlson i 3 sæt. Rina Lorentzen måtte indkassere sit første nederlag i single, idet hun tabte i 3 sæt til Vanessa Carlson, som har udviklet sig meget siden Yellowknife i 2008. I damedouble spillede Malu og Rina en flot kamp og besejrede Yukon i to sæt. Sequssuna Fleischer har indtil videre gjort kort proces med sine modstandere og samtidig spillet meget flot badminton med finter og finurlige slag til publikums begejstring. Torsdag skal vi op imod North West Territories, inden det går løs med semifinalerne torsdag eftermiddag. NWT har en god damesingle i U16, som Hedvig Broberg får lov til at møde.

Nikki M og Niels T skriver i dagbogen: Ullaaq arfineq marlup qeqqa makippugut, makereerluta neriartorpugut. Nerereeratta Nikkip kammassuanilu unammipput Marc-mik atilik, tassanilu Nikki ajugaavoq. Niels atsaat ataatsinut unammivoq mix-mi ajugaallutillu. Unammereerlutalu uffariarpugut, uffareerluta neriartorpugut. Nerereerluta arsartartut isiginnaariarpagut Basketball-llu isiginnaariarlugit initsinnukaqqippugut, tassanilu oqaluttuuttaqattaarluta. Usi aammalu unammereerluta Nikki trænerlutik ajugaaffigaai Sara Iidui, Nikki kisimiilluni Sara Iiduilu ileriillutik Sodavand-mut unammillutik Nikki soorunami ajugaavoq.

09.03.2010

Holdlederen: Ulloq siulleq ingerlalluaqaagut. Meerartagut pikkoreqaat. Ippassaq unnukkut diskotekerujummi qitsikkatta nuannisavissorpugut. Niviarsiaqqat nukappiaqqallu qulip tungaanut qitissuataarput, isiginnaarlugit aliikkutaapput :-)Angerlaratta facebook-ilaariarluta ineqatigullu oqaluttuaqattaappugunaasiit illartaarluta. Ullumikkut aatsaat ataatsinut unammisussaagatta ullaaq sinnartuulaarluta makippugut. Allami ineqarpugut bus-eqqaarluta 15 min. ilagut ornittarpagut. Ippassaq angusarissaarnikuupput ilimanarporlu ullumikkut aamma angusarissaarumaartut. Unammisartuutigut pikkoreqaat naalallutillu oqaluukkuminartarlutillu.

Landstræneren: Vi er kommet godt fra start, den eneste der har det lidt hårdt er mig, der er ramt af forkølelse. Det skete også i Yellowknife i 2008, hvor jeg på 3. dagen var underdrejet. Heldigvis er det jo spillerne, der skal præstere på banen, hvilket de har gjort super indtil videre. Niels havde lidt problemer i sin første single mod Nunavut, men gjorde det fint mod Alaska's herresingle. Lørdag arbejdede vi med teori og samarbejde for at ryste truppen sammen. Vi så video og talte taktik. Endelig skulle vi alle igennem "det frie fald". Du står oppe på et bord med ryggen til alle de andre, som står på gulvet klar til at gribe dig, når du lader dig falde bagover. Her ser du Rina Lorentzen, der er klar til at falde, og på billedet nedenunder er Sequssuna lige landet sikkert i resten af teamets hænder.

_______________

Nyttige links til og om AWG:

Statistik over besøgende på badminton.gl

Dato           stk.
Finaledag 146
11.03.10   152
10.03.10   147
09.03.10   144
08.03.10   267
07.03.10   13508.03.10 Sara og Iidui skriver i DAGBOGEN: I dagstod vi tidlligt op for at spise det luksuriøse morgenmad vi får serveret her,da vores kampe allerede skulle begynde kl. 8. Da vi havde spist tog vi bussenhen til hallen og mødte gutterne der. Vi skulle spille 6 kampe hver (2 singler,2 doubler og 2 mix), mod Alaska og Nunavut. Vi fik en god start, vi vandt allevores kampe, undtagen Niels, som havde problemer mod Nunavut. Han kom dogstærkt igen og vandt en klar sejr over Alaska. Efter de mange kampe der varblevet spillet, skyndte vi os hjem for at gå i bad og gøre os klar, for viskulle på diskotek. Da vi ankom på diskoteket, fyrede vi den af på dansegulvet,med højt musik og mange unge, friske mennesker. Modige Rina, Malu og Nik fikogså vist, hvad de kunne på stripperstangen... Det var en super dejlig dag, ogvi er spændte på at skulle møde Alberta i morgen.

07.03.10 Malu og Rina skriver i DAGBOGEN: Viskulle møde kl.10 i hallen for at træne. Vi trænede hvordan vi skulle stå idouble og i mix. Vi trænede også nogle øvelser som vi ville blive bedre til.Inden træning kom Kista og sagde til Rina at hun skal holde flaget til åbningsceremoni. Efter træning tog vi hen for at spise frokost i drengenes spisesal.Efter frokost tog vi hjem til vores værelse, og gik i bad og derefter tog vihen og så på grønlænder drengenes fodbold kampe. Da fodboldkampen sluttede togvi hjem igen til vores værelse til at gøre os klar til at tager tilåbningsceremoni i Crystals Centre. Vi har været der i lang tid, først har viværet ”diskotek”. Der foregik noget dansekonkurrence på dansegulvet og de Canadiskekendte spillede musik for os. Vi ventede i lang tid til at komme ind tilstadion. Da vi kommer ind til stadion var Rina fanebærer for Grønland, dereftersad vi bare som tilskuere og så nogen forskellige indslag, mens vi ventede påat legene skulle blive erklære for åbnede. Vi var de eneste som smed nogettilskuerne – en kasket som vakte stor begejstring. Derefter gik vi hjem og giki seng.

Alle vores spillere er kommet i gang og har væreti kamp i går og det går "strygende". Alle vundne sejre er udenafgivelse af sæt bortset fra en enkelt U16 kamp som Niels Thorleifsen tabte modRay Milortok fra Nunavut i sin singlekamp. Turnering er lang og alt kan skeendnu.

07.03.2010

Resultatservicen er nu oppe og stå. Så husk atfølge med hvordan det går dem. Tryk blot på Aluk.
I dag har stået på træning i hallen forud før opstart af kampene i morgen.

DAGBOGEN

Hver dag vil spillerne skrive om deres oplevelseri Grande Prairie. De to første stjerner der skriver om livet i Grande Prairieer Nikki Nathansen og Sequssuna F. Schmidt.

05.03.2010-06.03.2010

Ca. Halv tolv tog vi afsted fra Kangerlussuaq tilGrande Prairie. Flyveturen skulle vare ca. 5 timer, og alle det timer i flyetgjorde os dårlige p.g.a den dårlige luft der var. Da vi ankom til GrandePrairie, ventede vi p.g.a den lange kø for at "komme ind til landet,"efter vi havde "kommet ind til landet" tog vi vores bagage, efter detgik vi ud til vores bus som skulle køre os til der hvor vi skulle bo (St.Joseph's Catholic School) og spille i. og pigerne tog en anden bus fordi at deskulle bo et andet sted end os. Og efter aftensmad tog vi hen til Prairie mallfor at shoppe, og derefter tog vi hjem for at gå i seng. Så var det morgen ogNikki N, Nikki M, Sequssuna og Bjarne stod op kl. halv syv, og Niels sov stadig.Bjarne løb morgentur mens vi andre tog morgenbad efter morgenbadet spiste vimorgenmad. Vi skal have møde kl. 10 med Bjarne om taktik, sammenarbejde ogstærke/svage sider mellem os. Og kl. 10-11 i morgen skal vi træne for at lærehallens baner at kende.
Nikki N og Sequsuuna

Nyt pr. 04.03.2010

Pressemeddelelse

Grande Prairie - ketsjersvingerne er på vej !

Badmintontruppen til AWG er nu klar til at dragetil Canada og hente medaljer med hjem til Grønland.

Spillerne:
U16
Sara Lindskov Jacobsen B67
Hedvig Broberg SPQ
Niels Thorleifsen JBF
Nikki Løvstrøm Mathiesen JBF
U19
Rina Lorentzen B67
Malu Poulsen Degn JBF
Sequssuna Fleischer Schmidt B67
Nikki Nathansen TEN

og landstræner Bjarne Nielsen har færdiggjort desidste forberedelser.

Vi glæder os meget, udtaler Bjarne Nielsen. Sidenmidt i februar har spillerne i klubtræningerne haft fokus på isærservesituationen og smash udover konditionstræningen.

Vi ved fra tidligere AWG, at der venter mangekampe for de grønlandske spillere, hvorfor vi gerne vil være så godt forberedtsom muligt. Hver gang spillerne har trænet, har de skulle lave mindst 80 smash,så de vænner sig til at arbejde meget med slagarmen. Samtidigt vil vi gernevinde de lette point - dem får man mange af, når man er god til at serve.Endelig har jeg præciseret for spillerne, at de skal få lavetkonditionstræning, enten ved indervalløb eller benarbejde op banen, så vi kanholde til at spille mange kampe.
I februar har der været afholdt by- og kredsmesterskaber, hvilket også er medtil at vi er velforberedte og sejrssultne.

Hvor mange medaljer vi kommer hjem tør jeg ikkespå på, men jeg er sikker på at alle vil komme hjem med minimum en medalje!

Vivil løbende holde jer orienteret via hjemmeside - www.badminton.gl - læs ogsåom spillernes oplevelser, når de skriver i deres dagbog, slutter landstræneren.

Link til udtagelseslejren findes her .