Cookies
Skip Navigation Links
Forside
Nyheder
Bestyrelsen
Håndbog
Landshold
Turneringer & Mesterskaber
Kontakt

Island Games 2009 Åland

Tryk på
"IG2009 logoet" til højre for at følge med i legene generelt

Tryk på
"Selina The Badmintonseal" til højre og følg med i hvordan programmet forløber

________________________________________________________________

Nyt pr. 04.07.2009


Holdsølvmedaljen


Gulvmedalje til Frederik Elsner

Så er det store finaledag (og medaljeregn over grønlandsk badminton).

Der er nu spillet semifinaler i både herre- og damesingler. I herresingle skal de to "rivaler" Bror Madsen og Frederik Elsner kæmpe om mesterskabet. I damesingle har Grønlands Badminton for første gang en dame i finalen. Mille Kongstad spillede en kontrolleret kamp igennem og gik i finalen. Mille skal møde Sigrun Smith fra Færøerne.

Senere i dag skal Minninguaq Kleist/Frederik Elsner spille finale i herredouble.

Opdatering kl. 07.05 grl-tid: Frederik Elsner IG mester i herresingle og dermed guld til ham. Bror Madsen to-er og dermed sølv.

Opdatering kl. 07.30 grl-tid: Mille Kongstad tabte finalen i damesingle og hentede dermed sølv.

Opdatering kl. 08.06 grl-tid: Frederik Elsner og Mininnguaq Kleist blev to-er i herredouble og dermed sølv til parret.

Status medaljer:

Guld 1
Sølv 4
Bronze 1

Vi håber vi i løbet af dagen kan få nogle kommentarer fra finalisterne, landstræneren og holdlederen.

Nyt pr. 03.07.2009

Så var det Mixdoubler der stod for tur.

Ukatu Kristensen og Rina Lorentzen fik deres debut i mixdouble mod et par fra Guernsey som viste sig at være en tand bedre. 1. runde endestationen for vores unge par.

Minninnguaq Kleist og Juliane Johansen klarede sig til tredje runde hvor de blev slået af det finaleklare par fra Guernsey. God præstation af disse to "veteraner".

Jens Frederik Nielsen og Else Høegh Møller trådte ind i mixdouble i 2. runde men blev slået ud her også et par fra Guernsey.

Favoritparret Bror Madsen og Mille Kongstad klarede sig helt frem til semifinalen hvor de desværre på dagen mødte et bedre par fra Jersey. Så en bronze her og tak for det.

Alt i alt må vi sige at Guernsey var hårde ved os i dag og vi fik medalje hjem takket være Bror og Milles fine indsats.

I morgen går det så løs med semifinaler i singlerækkerne og finalerne fra kl. 09.00 Ålandsk tid.

Nyt pr. 02.07.2009

I dag stod der Herredoubler og Damedoubler på programmet.

Jens Frederik Nielsen og Ukatu Kristensen var det første par på banen kl. 09.30. De spillede mod Cotillard og Carter fra Jersey. Jersey spillerne havde mere rutine og var bedre sammenspillede. De vandt klart 21-12, 21-11. Både Ukatu og Jens Frederik har dog mixed i morgen, som starter kl 09.00

Mininnguaq Kleist og Frederik Elsner slog Jersey's 2. double, Watson og Gibbs med 21-8, 21-12.

I kvartfinalen stod Mann (som Minik tabte til i single) og Petit (som Ukatu tabte til i single) fra Guernsey. Det blev en meget tæt og intens 3-sæts kamp, som kunne være gået til begge sider. Minik og Frederik vandt 1. sæt 21-14 hvorefter Guernsey snuppede 2. sæt med 19-21. 3. og afgørende sæt blev ligeså spændende som 2. Minik og Frederik trak det længste strå og hev sejren hjemmed 21-19.

I semifinalen stod Gotland med Eriksson og Gate, som havde slået Menorca, som har overrasket alle til Island Games. Eriksson og Gate spillede meget rutineret og tog 2. sæt, men Minik og Frederik lagde pres på fra starten af 3. sæt, efter at have tabt 21-23 i 2. De vandt sikkert med 21-14 og står til at møde Poulsen og Lamhauge fra Færøerne, som de mødte til holdfinalen.

På spindesiden stod Else Høegh Møller og Aviaaja Geisler overfor Woodward og Ashton fra Jersey. Ashton spillede meget aggressivt og formåede at holde angrebet for Jersey. Else og Aviaaja spillede et godt 1. sæt, hvor de tabte med 19-21 hvorefter de tabte 2. sæt med 21-12. Begge var forståeligt nok skuffede, da de gik af banen, men kan nu se frem til mixed doublerne i morgen.

Ligeså gik det Juliane B Johansen og Rina Lorentzen mod Callow og Wilkinson fra Isle of Wight. De tabte 2. sæt stort med 21-5. Manglende rutine og sammenspil prægede spillet.

Begge Grønlands modstandere blev slået i semifinalerne, hvor Færøerne og Guernsey står til hinanden i damedouble finalen.

Bjarne har i eftermiddag valgt at give Mininnguaq og Frederik fri, så de kan være klar til Doublefinalen lørdag. Resten holdet tog i hallen efter at have fået frokost for at træne mixdouble.

I aften skal Herrevolley spille semifinale mod favoritterne fra Åland. Her vil de Grønlandske badmintonspillere være på lægterne for at støtte vores landsmænd.

Nyt pr.01.07.2009

God dag i dag. Bror, Frederik og Mille er i semifinalen der først spilles lørdag fra kl. 09.00 Ålandsk tid. Rina gjorde ligeledes en rigtig god figur i dag med at komme til kvartfinalen. Lover godt for fremtiden.

Ukatu blev slået ud allerede i 1. runde og Mininnguaq og Aviaaja blev begge slået ud i 16.-delsfinalen.

Nyt pr. 30.06.2009

Vi fik sølv!

Mille Kongstad efter finalen i går mod Færøerne: "Jeg er tilfreds med sølvmedaljen. Der var masser af god opbakning, hvilket gjorde mig topmotiveret. Jeg var meget tilfreds med mit spil i singlen mod Sigrun Smith. Jeg styrede de fleste dueller og havde overskuddet til at udligne til 1-1 efter herresinglen. Før kampen var jeg spændt på kampen og ikke sikker på om jeg ville vinde. Jeg havde meget fokus på at kæmpe om hver en bold og vise at det var mig der skulle vinde den kamp ved kun at fokusere på at spille mit bedste i den næste duel.

Frederik kæmpede godt i sin herresingle, ærgerligt at han tabte. Det virkede som om han var nervøs, hvilket gjorde hans spil lidt anspændt, men han formåede alligevel at spille rimeligt sikkert. Dog havde Aksel Poulsen en dag, hvor det meste lykkedes for ham.

Generelt havde hele holdet god vinderindstilling og tænkte positivt og fremad selvom vi lavede fejl.

Bror Madsen: "Jeg er tilfreds med at vi har fået sølv, men havde jeg selv spillet og tabt havde jeg nok været utilfreds. Jeg vil gerne rose Mille og pigerne. I mange år har jeg været vant til, at det har været os herrer der har skullet vinde kampene, men i år har vi stærke piger. Desværre var Færøernes damedouble lige lidt bedre til at spille sikkert i de afgørende dueller."

Mininnguaq Kleist: "Jeg synes, at sejren lå til højrebenet og at vi tabte den på gulvet. Men vi tabte til en modstander som gjorde det godt. Lige nu er det lidt bittert, men om noget tid tror jeg, jeg vil se tilbage på en holdturnering, hvor vi har været et hold hele vejen og det derfor er flot og især for de unge, at vi kommer hjem med en sølvmedalje. Vi har nu fået erfaringer, som vi kan bruge i den individuelle turnering."

Jens Frederik Nielsen: "Det var fedt at få lov at spille min første seniorlandskamp mod Orkney. Rart at det var en rutineret makker i form af Mininnguaq Kleist. Jeg var overrasket over, at jeg faktisk var ret nervøs inden kampen. På papiret var vi favoritter mod Orkney, men når man står inde på banen inden kampstart, mærker man at det faktisk gælder. Det er noget jeg har lært meget af. I den individuelle turnering glæder jeg mig især til mixdoublen, hvor jeg spiller sammen med Else Høegh Møller, som spiller sit sidste Island Games. Jeg har lovet hende at gøre alt for at komme så langt som muligt."

Ukatu Kristensen: "Jeg er glad for at have min spillet min første senior landskamp. (Mixdouble med Rina Lorentzen mod Jersey) Inden kampen var jeg ret nervøs og i den første halvdel af 1. sæt kunne jeg mærke at det her var noget helt specielt. Derefter gik det faktisk rigtig godt."

Landstræner Bjarne Nielsen: "Efter nu at have sovet på finalenederlaget til Færøerne har der været mange gode ting vi kan tage med videre til den individuelle turnering. Mille Kongstad har spillet noget af det bedste jeg nogensinde har set hende spille. Aviaaja Geisler har også imponeret med et stabilt niveau. Aviaaja, Else og Rina har forbedret kvaliteten af deres server takket være intensiv træning. På herresiden har spillerne gjort alt hvad de kunne på dagen. I går var det bare ikke lige vores dag. Jeg ærgrer mig bagefter over, at vi ikke fik vores bedste herre, Bror Madsen i spil enten i single eller herredouble. Han skulle have spillet mixdouble med Juliane, men kampen var desværre afgjort inden mixdoublen skulle spilles. Det er mit ansvar at vælge de rigtige spillere til at løse opgaverne og i går valgte jeg desværre forkert, kan jeg se nu her bagefter. En stor ros til hele holdet for indsatsen på og udenfor banen.

Vi ser nu fremad mod den individuelle turnering med nogle gode erfaringer fra finalekampen mod Færøerne. Vi går efter flere medaljer."

Nyt pr. 29.06.2009:


(billedet er taget af Bent Petersen)

Dette hold vandt grønlandsk første medajle i sølv efter en hård match mod Færøerne som vandt 3-1. Den enlige sejr kom i damesingle hvor Mille Kongstad slog sin klubkammerat fra Hillerød badmintonklub, Sigrun Smith i to sæt. Stort tillykke til spillerne og folkene omkring landsholdet i Åland.

Måske kan vi få nogle kommentarer fra spillerne efter finalen senere.

Nu har landsholdet en fridag til at forberede sig til det videre program.

Nyt pr. 27.06.2009:

Grønland spiller første team-kamp søndag 28.06.2009, kl. 10.00 Ålandsk tid mod Isle of Wight.

Nyt pr. 26.06.2009:

Så er vi ankommet til Åland og blevet installeret i Mariehamn på en skole. Vejret er fantastisk - 24 grader, men desværre for Bror er der en hel del pollen. Når vi hører nogen nyse, så ved vi at Bror er i nærheden. Godt at han er med til badminton og ikke fodbold.

I går spillede vi vores anden landskamp mod udvalgte danske spillere. En god aften med mange tætte og spændende kampe. Vi vandt 7 kampe, hvor vi vandt 5 kampe i tirsdags. Frederik slog en spiller - Patrick Lepke - som han har tabt til tre gange før. Sara L Jacobsen slog en dansk U15 Elite spiller Nadja Berger - meget flot!

I aften fredag har Rebekka vores fysioterapeut travlt med at behandle spillernes ømme muskler efter en uges hård træning. Heldigvis har vi været forskånet for alvorlige skader. Else døjer lidt med en øm akillessene, Ukatu har lidt smerter i skinnebenet og resten er generelt bare lidt ømme efter 6 dages træning.

Frederik Elsner er lige kommet ud fra hende og sagde: F... hvor var det godt, men det gjorde ondt. Frederik døjer af og til med sine knæ, men Rebekka kunne ved hjælp af akupunktur løsne op. Allerede nu har hun vist sit værd.

Vi venter stadig på at få lodtrækning. Det bliver spændende at se, hvem vi skal op imod.

I morgen lørdag står den på træning kl. 9-11 og om aftenen er der åbningsceremoni.

Der spilles holdturnering 28. og 29. juni og den individuelle turnering starter den 1. juli og løber til 4. juli.

I hører helt sikkert fra os igen!