Cookies
Skip Navigation Links
Forside
Nyheder
Bestyrelsen
Håndbog
Landshold
Turneringer & Mesterskaber
Kontakt

Jeg samler på oplevelser – SUCCESOPLEVELSER!

Hjemme hos mig siger min kone, at jeg har alt muligt gammelt ragelse, som jeg går og gemmer. Hun undrer sig over, hvorfor jeg ikke smider det ud; ”Du bruger det jo ikke!”, siger hun ofte. En gang imellem bliver der så ryddet op, men jeg er ikke god til at smide ud, da de ting, jeg gemmer, er ting, der har betydning for mig og har givet mig gode oplevelser. Det er også ting jeg skal bruge i fremtiden.

Inde i mit hoved har jeg også meget på lageret – gode oplevelser. Succesoplevelser. Dem henter jeg frem, når jeg synes dagligdagen er lidt hård at komme igennem. Disse succesoplevelser fylder mig med energi og giver mig styrke og overskud til at se tingene i et positivt lys. Jeg ser alle mulighederne og udfordringerne – ikke truslerne og problemerne.

Jeg har udviklet en god vane til at se det positive i tingene, da jeg har fundet ud af, at det giver de bedste resultater og gode succes oplevelser. Da jeg havde en uvane med at fokusere på det negative, endte jeg alt for ofte med en følelse af fiasko. Du bliver nemlig det, som du tænker.

Har du et digitalkamera, gemmer du garanteret kun de gode billeder og sletter de dårlige. De dårlige kan kun give dig erfaring om, hvordan du kan gøre det bedre næste gang du skal tage et billede. De gode fylder dig med glæde og måske en følelse af at være en succesfuld fotograf.

Denne tankegang kan du med fordel bruge på badmintonbanen og i dit liv generelt. Tag det bedste med fra situationen og glem alt om det du ikke kan bruge til noget. Der er altid noget godt i enhver situation – nogle gange skal man bare lede lidt længere tid efter det gode – få gange skal man lede rigtig længe, men det er der. Det er også et spørgsmål om – i forhold til hvad, er det, at det er godt.

Mille Kongstad har arbejdet en del med denne positive adfærd, fokus på succesoplevelser og tage det bedste med fra situationen. Det har været en positiv proces for Mille, og hun har udviklet sig meget. I starten var det meget svært for hende, da hun havde talent for at se alt det dårlige i situationen.

Et eksempel:

Modstanderen server en lang singleserv, som Mille returnerer med en clear ud over sidelinien. Mange spillere vil brokke sig inden i sig selv, eller højlydt, så alle kan høre det. Det gode i den situation er sikkert svært at få øje på – modstanderen har jo lige fået et ”gratis” point.

Ja, på kort sigt er det ikke særlig godt. Kampen er dog ikke forbi endnu. Én vigtig og brugbar information kan Mille tage med til de kommende dueller; Nemlig hvordan var længden på hendes clear? Skyder hun langt nok, eller er de for korte?

Det er nu blevet en god vane for Mille – at tjekke længden på en bold hun skyder ud over sidelinien nede på modstanderens baglinie. Er længden fin, giver det jo selvtillid, så skal hun bare sigte efter at placere bolden en meter fra sidelinien (og ikke 10 cm) og dermed lave en bedre clear næste gang.

Landsholdet samles i Danmark til træningssamling den 18.6, hvor vi skal arbejde med at huske succeserne og finde det gode i situationen. Det er nemlig der, nøglen til sejr ligger.

Den 26. juni rejser landsholdet til Island Games og jeg ser frem til nye succesoplevelser sammen med spillerne. Følg med her på hjemmesiden.

Bjarne Nielsen