Cookies
Skip Navigation Links
Forside
Nyheder
Bestyrelsen
Håndbog
Landshold
Turneringer & Mesterskaber
Kontakt

Et nyt år er startet – 1. januar er lige passeret og mange af os har sikkert lavet et nytårsforsæt. For et år siden skrev jeg om vaner og om hvordan den mentalt stærke spiller udvikler stor selvtillid ved at bekræfte sig selv positivt.

Nytåret er en god anledning til at tænke tilbage – hvordan har jeg udviklet mig – er jeg blevet mere en mental vinder end for et år siden? Hvor højt ligger min VIWA (Vinder Indstilling Winning Attitude) når jeg er til træning og til kamp? Hvordan forbereder jeg mig til kamp og træning?

Her er Mille Kongstads svar på et par spørgsmål:

Hvordan forbereder du dig før en kamp?

Mille: "Det afhænger meget af hvilken turnering det er, hvor vigtig den er for mig? Hvis det f. eks. er GM forbereder jeg mig flere dage før. Jeg går og tænker over hvordan jeg gerne vil spille. Jeg tænker også over, hvilke forventninger der er til mig. Nu har jeg vundet senior GM tre år i træk, så der er sandsynligvis en forventning om at jeg vinder igen. Det har jeg jo også lidt selv en forventning om, siger Miller og smiler. Jeg prøver at håndtere disse forventninger ved at se på dem fra forskellig vinkler"

Hvordan håndterer du nervøsitet?

Mille Kongstad om kampen mod Sigrun Smith til Island Games finalen 2009 (Mille taber i to sæt): "Jeg tænkte, jeg sagtens kan slå hende, men hun kunne også slå mig. Jeg havde ingen forventninger om at vinde – det kommer an på hvem der har den bedste dag. Jeg kunne godt se mig selv tabe kampen, samtidig kunne jeg også se mig selv vinde kampen. Hvis jeg kun havde tænkt at jeg vinder, ville skuffelsen have været kæmpe stor, når jeg nu tabte. Det er noget jeg har lært – at være forberedt på både sejr og nederlag og så ellers gøre det bedste jeg kan i hver eneste duel."

Jeg er i gang med at lave en spørgeskemaundersøgelse om det at være en mental vinder. Du har her mulighed for at være med i undersøgelsen. Formålet med undersøgelsen er at finde ud af, hvordan du lettest finder den rigtige vej til at blive en mental vinder eller en endnu stærkere mental vinder. Deltager du i spørgeskemaundersøgelsen vil du få feedback til GM i Ilulissat. I løbet af foråret åbner jeg hjemmesiden mentalvinder.dk, hvor du vil finde tips og gode råd om at blive en mental vinder.

Husk:
Hvis vi fokuserer på begrænsninger/svagheder gør vi hinanden til dværge
Hvis vi fokuserer på muligheder gør vi hinanden til giganter

En træningsøvelse der giver høj intensitet og træner VIWA:
”Tab og sats”. Der spilles almindelig halvbanesingle. Taberen af første duel bestemmer hvor mange fysiske øvelser, der spilles om i næste duel. Jo mere sikker man er på, at nederlaget var et ”engangs tilfælde”, jo mere kan man sætte på højkant i næste duel.

Godt nytår!