Cookies
Skip Navigation Links
Forside
Nyheder
Bestyrelsen
Håndbog
Landshold
Turneringer & Mesterskaber
Kontakt


Vi er lige kommet tilbage til Grønland efter en vellykket tur til Arctic Winter Games i Grande Prairie. Vi blev budt hjertelig velkommen med tudende horn fra brandbilerne i Kangerlussuaq.

Det har været en tur fyldt med gode oplevelser og nye erfaringer, som skal bruges i det videre arbejde med at udvikle grønlandsk ungdomsbadminton. Vores medaljehøst blev rigtig god; syv guld, fem sølv og tre bronzemedaljer med et hold bestående af seks debutanter og to gengangere i form af Rina Lorentzen og Sequssuna F. Schmidt. Sequssuna gentog kunststykket fra 2008 og vandt tre gange guld i overbevisende stil. Alle spillerne fik minimum to medaljer.

Vores deltagelse i AWG er dels at måle os i forhold til vores konkurrenter i de arktiske egne og samtidig give spillerne værdifulde erfaringer, som kan bruges, når de engang debuterer på seniorlandsholdet. Yukon er et af landene, der har udviklet sig positivt siden sidste AWG. Rina taber finalen i ds til Vanessa Carlson, en pige som er blevet hurtigere, stærkere og mere boldsikker siden 2008. Vanessa har de sidste 6 uger op til AWG trænet 13 timer om ugen på banen og otte timers styrke og konditionstræning om ugen!

Niels Thorleifsen/Nikki L. Mathiesen taber i 3. sæt i hd med 24-22 til et par fra Yukon. Et par som vi havde slået klart i de indledende runder. Drengene fra Yukon havde udviklet sig meget i løbet af turneringen og haft flere tætte kampe end vores drenge – hvor vores drenge havde klare sejre. En faktor, der måske gav parret fra Yukon en mental fordel i de afgørende dueller i 3. sæt. Det bekræfter endnu engang vigtigheden i at arbejde med den mentale del og at vi sørger for at vores spillere bliver udfordret spillemæssigt flere gange om året. Vores tiltag med samarbejdet med Island og Færøerne er med til at udvikle dette. Jeg ser gerne, at spillerne også spiller minimum en turnering i Danmark om året. Vores udfordringer ligger fortsat på fire områder: teknisk (benarbejde og slag), taktisk (spilforståelse og indbyrdes bevægelse på banen i double), fysisk (styrke og kondition) og mentalt. Under GM i Ilulissat vil jeg afholde trænerseminar, hvor alle interesserede trænere og spillere kan deltage. Her vil jeg uddybe udfordringerne for os og komme med eksempler på øvelser.

På gensyn til GM i påsken!


Rina Lorentsen


Niels Thorleifsen/Nikki L. Mathiesen