Cookies
Skip Navigation Links
Forside
Nyheder
Bestyrelsen
Håndbog
Landshold
Turneringer & Mesterskaber
Kontakt

Nyhedsbrev fra landstræneren Januar 2013

Godt nytår tilalle badmintonelskere i Grønland!

Jeg ser frem til et rigtig godt badminton år for grønlandsk badminton. Et årder byder på kredsmesterskaber, GM, Island Games, træningslejr på Island forudvalgte spillere i februar, trænerkurser til GM, dommerkursus til GM, Nordatlantisk projekt (NAP) til sommer, nye medlemmer der kommer til og sikkertogså nogen, der vælger en anden sport til fordel for badminton og meget mere.Alt sammen beviser på at grønlandsk badminton lever, og er i udvikling.

Dette nyhedsbrev kommer til at handle mest om eliten og forberedelserne tilIsland Games på Bermuda. Der er nu ca. seks måneder til IG2013.

Som landstræner er det mit ansvar at finde de bedst egnede spillere, dertilsammen udgør det stærkeste hold. Et hold, der kan vinde medaljer tilGrønland! Det er vores klare mål!

Det glædede mig meget, at der var flere spillere, der i 2012 kontaktede mig forat input til f. eks. konditionstræning og svar på spørgsmål som: ”Hvad skal jegforbedre?” for at komme i betragtning til seniorlandsholdet. Fortsæt med detteogså i 2013. Spørg også din træner. Han/hun vil gerne hjælpe dig til succes.

Hvem er de bedst egnede spillere så?
Det er spillere, der kan vinde kampe, der kan spille flere forskelligespillestile og ikke kun på én måde. Det er spillere, der er i rigtig god fysiskform og er villige til at gå hele vejen træningsmæssigt. Bobby Knight, enamerikansk basketball træner siger: “Viljen til at vinde er slet ikke lige såvigtig, som viljen til at forberede sig på at vinde (træning)”. Det er viljentil at træne og træne meget, der er grundlaget for succes. Når kroppen er træt,vejret er dårligt – det er i sådanne situationer, at viljen er afgørende for omdu får trænet den dag.

Efter GM udtager jeg de fem kvinder og fem herrer, der skal med til IG.Forudsætningen for at komme med til IG13, er at man deltager i GM 2013.

Der er udtaget 16 spillere til en træningslejr og turnering i Island i februar.Disse spillere er udvalgt af mig i samråd med vores regionale talentspejdere.Denne samling er en del af IG forberedelserne.

Dog kan der godt udtages spillere til IG, som ikke er med i Island. I voresbruttolandsholdsgrupper indgår der ikke spillere over 32 år, men de kan stadiggodt være med på landsholdet.
Mininnguaq Kleister et godt eksempel på dette.

Mit råd til despillere, der ikke er udtaget til lejren i Island: Træn og vis viljen til atforberede dig på at vinde til GM og gør dig fortjent til en plads på holdet,der skal til IG. Her vil jeg skitsere kort, hvad det næste halve år byder på – klik her