Cookies
Skip Navigation Links
Forside
Nyheder
Bestyrelsen
Håndbog
Landshold
Turneringer & Mesterskaber
Kontakt

Nyhedsbrev fra landstræneren November 2013

Dette nyhedsbrev handler om kvalitet itræningen. Jeg sætter fokus på, hvor stor forskel der er på almindelig træningog topklassetræning- Topklassetræning er blandt andet kendetegnet ved atspilleren tager ansvar for sin egen træning og dermed også sin egen udvikling.Spilleren skal løbende evaluere sin indsats og reflektere over tingene. Nårspilleren har sat sig et mål og fortalt det til træneren, er der noget at sigteefter og arbejde hen imod.

Jeg forsøger altid a få træning til atminde så meget som muligt om kamp. Så vil spillerne opleve, at træningen giverudbytte. Fokus kan være på et af de fire elementer i badminton: teknik, taktik,mentalt, fysisk eller en kombination af disse. For den bevidste træner viludbytte af træningen være meget større og spillerne vil opleve stor fremgang.

Ofte præsenterer jeg træningsøvelser på tomåder, den almindelige (Den dårlige udgave. Intensiteten er alt for lav og detligner ikke rigtig kamp) og topklasseversionen. Så sige jeg til spillerne: Ivælger selv, hvilken udgave I vil lave.

Når Øvensten så er i gang spørger jegspillerne hvordan det går, og hvorfor de valgte den udgave. På den måde får jegspillerne til at reflektere over, hvad der er god og dørlig træning. Eftertræningen evalueer jeg med dele spillertruppen. F.eks. spørger jeg spillerne,hvor meget de gav sig under øvelsen på en skala fra 1-10. 10 = jeg gav mig althvad jeg kunne. Er der for mange, der ligger for langt nede på 1-10 skalen, kandu spørge dem: HVor meget giver du dig til trunering? Forhåbentlig er de såmotiverede for at give sig mere.

Her er der to af den samme slagsekvens: Video 1 og Video 2.

Video 1 er øvelsen udført på den dårlige(almindelige?) måde. Øvelsen minder slet ikke om kamp. Trænerens præsentationaf øvelsen har møske været: Nu laver vi øvelsen: Krydsløb-lige drop-ligenetdrop-krydsløb-lige drop osv. Nogle spillere vælger så at lave øvelsen på dendørlige måde.

Video 2 er øvelsen udført på topklasseniveau - minder mere om kamp. (Efter de to spillere så sig selv på videoen,sagde de, at det stadig kunne gøres bedre. God selvreflektion). Spillerne løbermere ind i spillecentrum efte hvert slag, selvom de godt ved hvor næste boldkommer. Formålet med øvelsen i video 2 er at træne bevidstheden om hvilketbenarbejde, der bruges og hvor spilleren bevæger sig hen efter hvert slag. Samtidiger det også en sikkerhedsøvelse, hvor spilleren skal udfordre sig selv vedbevidst at løbe ind i spillecentrum efter hvert slag. (Der er undtagelser, hvormen ikke skal løbe ind i spillecentrum, men løbe efter bolden, f.eks. eftersmash).

Prøv selv at designe øvelser, hvor depræsenterer to udgaver af øvelsen. Du er også meget velkommen til at kontaktemig for sparring.

Resumé:
1. Præsenter evalueringsskalen 1-10.
2. Præsenter træningsøvelsen i to udgaver: den dørlige og den gode.
    Spillernekan selv vælge hvilken de vil lave.
3. Spillerne træner, og du spørger dem individuelt/parvis, hvordan det
    går oghvorfor de har valgt denne udgave af øvelsen.
4. Samlet evaluering 1-10 skalaen vedr. indsatsen. Hvilken erfaring har
     spillerne gjort sig, som gør at der kan trænes med mere kvalitet, næste gang der trænes.

God fornøjesen med træningen!