Cookies
Skip Navigation Links
Forside
Nyheder
Bestyrelsen
Håndbog
Landshold
Turneringer & Mesterskaber
Kontakt

Grønland repræsenteret ved Badminton-EM i Herning

Team Grønland-støttede spillere til EM


Bitten og Mogens har også været til EM.

Efter AWG og GM tog Bitten og Mogens til Herning for at heppe på vores spillere.

De har sendt nedenstående billeder:Bor og Frederik sammen med Jonas Rasmussen og Lars Paaske


Bror Madsen møder Eric PangMille Kongstad møder Anu Nieminen.


Stilling i 1. sæt.

Johnny Høeg Jørgensen fra Upernavik Badminton Kub har været omkring Herning for at se EM og tage billeder.

Johnny har flere billeder her: http://johnny.ltnetcafe.net/Billedgalleri/badminton.html

Bror Madsen mødte overmagten

Den grønlandske badminton-spiller Bror Madsen kunne kun glæde sig over de point han fik i sin kamp i herre-single.

Det blev til et klart nederlag til Bror Madsen fra Ilulissat, da han onsdag aften mødte Eric Pang fra Holland. Kampens cifre blev 21-10, 21-4.

Bror Madsen og Frederik Elsner spiller deres kamp i herredouble mod Lars Paaske og Jonas Rasmussen fra Danmark. Og der skal de grønlandske spillere også kun glæde sig over de point de får i kampen, da det danske makker-par er OL-håb til sommer og er tidligere verdensmestre.

Grønland har vundet allerførste sejr i EM-badminton.

Mille Kongstad fra Qaqortoq vandt sin første kamp single iEuropamesterskaberne i badminton i Herning, da hun onsdag formiddag vandt over Theodora Ligomenou fra Grækenland med 21-18, 19-21 og 21-10.

Mille Kongstad´s modstander er nr. 411 på verdensranglisten.

Nyt fra Politiken: Af Søren-Mikael Hansen

Barsk EM-premiere forgrønlændere Frederik Elsner får en alsidig torsdag i Herning.

Først spiller han badminton mod favoritterne, siden giver han koncert med Angu.

Det blev som ventet en barsk oplevelse, da grønlandske spillere for første gang nogensinde optrådte ved et individuelt internationalt mesterskab i badminton.

Bortset fra begyndelsen af andet sæt var Frederik Elsner og Mille Kongstad reelt chanceløse mod deres belgiske modstandere og tabte 8-21, 10-21.

Alligevel var de ganske godt tilfredse. »Vi vidste jo godt, at vi ville tabe, men det er godt at prøve spillet blandt de bedste.

Det hele handler om erfaring«, siger Frederik Elsner efter nederlaget.

Han er med i truppen omkring Hvidovres 1. divisionshold, mens Mille Kongstad i for gangne sæson har været med hos Hillerøds nedrykkere fra 3. division, så den daglige tilknytning til den store ø i nord er begrænset. De bliver dog støttet af Team Grønland og var hjemme, da Grønland benyttede hjemmebanen til at blive bedste badmintonnation ved det seneste stævne for alverdens øsamfund, Island Games.

For Frederik Elsner bliver opholdet i Herning en multikulturel oplevelse.

Oven på dagens mixdoubleskal han optræde to gange i morgen. Først ved 16-tiden med Bror Madsen fra Jakobshavn som makker mod den topseedede del af rigsfællesskabet, Lars Paaske og Jonas Rasmussen, på centre court, siden ved 21-tiden på spillestedet Fermatens scene som guitarist i bandet bag sangeren og sangskriveren Angu.

»Koncerten er aftalt uafhængigt af EM, så jeg håbede og bad til, at det hele kunne gå op. Og det kommer det heldigvis til«, siger Frederik Elsner. Mille Kongstad spiller senere onsdag damesingle og bør ikke være helt chanceløs mod en græker.

Grønland klar til Euro 08!

Grønland stiller op med tre spillere til Europamesterskaberne i Badminton, der afholdes i Herning 16.-20.4. Det er Bror Madsen, Frederik Elsner og MilleKongstad. Spillerne har efter et veloverstået GM rettet næsen mod denne nye udfordring. Spillerne vandt tilsammen 5 titler ved GM og med kampene fra GM i bagagen er der skabt et godt fundament for at kunne præstere deres bedste.

I perioden 8.4-15.4 vil Bror være hos TopDirect DBA i Hillerød for at få formen helt i top. Mille træner til daglig på Akademiet og Frederik deltager i det omfang, det er muligt for ham i forhold til hans job.

Lodtrækning til EM kan ses på Euro 08. Samtidig kan man på Badminton Europe’s hjemmeside læse mere om EM og faktisk også om nogle af de grønlandske spillere. Badminton Europe.

For vores tre grønlandske spillere skal deltagelsen i EM ses som første skridt på en lang rejse, hvor vi gerne vil blive mere synlige i international badminton.

Målsætningen for Grønlands deltagelse i turneringen er således at få erfaringer med deltagelse i internationale turneringer.

Lodtrækningen betyder, at Bror Madsen to gange skal op mod seedede spillere.

I HS skal han møde Hollands næstbedste Eric Pang, som er seedet til en plads i kvartfinalen og i DB skal han sammen med Frederik Elsner møde Verdensmestrene fra 2003, Jonas Rasmussen/Lars Paaske. Ingen tvivl om at det bliver en spændende udfordring, hvor hvert opnået point er en sejr. Jonas og Lars er forøvrigt seedet nr. 1.

Mille Kongstad skal møde en græsk pige, der er rangeret som nr. 411 i verden.En meget god lodtrækning for Mille, der vil give hende et godt praj om, hvorhendes niveau er rent internationalt.

I Mix spiller Mille og Frederik sammen og skal møde et belgisk par med stor rutine De er placeret som nr. 49 på Verdensranglisten. Mixdoublen er ligeledes en kamp, hvor hvert opnået point skal ses som en sejr.

Onsdag den 16.4 spiller vi single og Mix (1. runde), mens Herredoublespiller torsdag eftermiddag dansk tid.

Bjarne Nielsen

Landstræner