Cookies
Skip Navigation Links
Forside
Nyheder
Bestyrelsen
Håndbog
Landshold
Turneringer & Mesterskaber
Kontakt

Torsdag d. 28. maj deltogjeg i en Trænerkonference med oplæg fra flere af Danmarks største navne indenfor hver deres felt. Det var en rigtig spændende dag med gode oplæg og diskusitioner omkring træning, optimering, kultur og mentalitet, alt sammen med henblik på optimering af sportsudøvere.

Jesper Carlsson, landstræner i speed skating forklarede vigtigheden af søvn og restitution. At man som sportsudøver er atlet 24 timer i døgnet og det betyder at man passer sine sengetider. Den bedste og vigtigste søvn er den man får mellem kl 22 og 02 om natten. Derfor er det vigtigt at komme ordentlig tid i seng og ikke benytte sig af elektroniske dimser som udskyder søvnen.

Forskning viser også at der er en klar sammenhæng mellem skader og for lidt søvn. Sov gerne 7 -9 timer pr nat og brug gerne 20 - 30 min på en lur midt på dagen, men ikke længere.

Kristoffer Henriksen, sportspsykolog hos Team Danmark mm. Forfatter til bogen"Talentudviklingsmiljøer i verdensklasse". Om en idrætsudøver når verdenseliten er hverken afhængig af et medfødt potentiale eller tonsvis af træning og læring alene, men af hele miljøet der omgiver udøveren.Vi som trænere, holdledere, frivillige,bestyrelsesmedlemmer mm er alle med til at skabe en kultur der kan løfte den enkelte udøvere men også en sportsgren, klub eller landshold.Børn og unge skal dyrke flere former for sport og ikkeblot specialisere sig i eksempelvis herresingle. Vi som omgivende personer for udøverne må ikke presse på for specialisering, men fortsat opfordre til fodboldspil,håndbold, skiløb mm. Bogen er spændende læsning og jeg kan kun på det varmesteanbefale bogen til interesserende.

 

Martin Langagergaard,mental træner,påpeger vigtigheden af reflektion hos spillere. Vi som trænereskal fortsat have fokus på spillernes reflektion. Vi skal stille spørgsmål til vores spillere, vi skal ikke give dem svarene. Vi skal turde stille spørgsmål omkring spillet vi ikke engang selv kender svaret på. Vi skal være nysgerrige på spillernes vegne.

Træning er ikke kun træning. Træningen starter førtræningen. Det betyder at før den enkelte træning er det vigtigt at spillerne sætter sig mentalt op til træningen. Hvilke individuelle fokuspunkter skal der arbejde med i dagenstræning, og hvordan gik det sidste gang. Overvejelser som disse skal gennemtænkes inden træningen starter for at få det maksimale ud af træningen. Efter træningen er det også vigtigt at evaluere træningen.Dette kan både gøres grundigt og skriftligt men også blottænkes igennem kort: hvad gik godt, hvad gik ikke godt,hvordan gik det med mine fokuspunkter?

Mats Mejdevi, fysisk træner hos Team Danmark. Mangeårig træner for bl.a. Peter Gade, Jan Ø, Victor Axelsen, Boe & Mogensen,Caroline Wozniacki mm. Som sportsudøvere er vi ikke stærke nok til basale ting. Kan vi fx stå på 1 ben med lukkede øjne i 1 min? Kan vi gøre det med bare tæer? Kan vi gøre det på en madras? Kan vi rent faktisk udføre squad uden vægt teknisk korrekt eller er vi for låste i vores muskler? Vi skal være stærke(uden brug af vægte fra styrkerummet). Vi skal bruge kroppen som modstand og ikke vægte. Tag armbøjninger frem for bænkpres i styrkerummet mm. Søg inspiration på Mats'hjemmeside på www.sportsbasics.com

Hvis der er spørgsmål ellernogle som ønsker en snak kan i altid ringe eller skrive til mig

Venlighilsen

Rune Svenningsen

Landstræner

Badminton Kalaallit Nunaat

+ 45 23 34 00 93

svenningsen.rune@gmail.com

www.badminton.gl