Cookies
Skip Navigation Links
Forside
Nyheder
Bestyrelsen
Håndbog
Landshold
Turneringer & Mesterskaber
Kontakt

Betragtninger fra en landstræner

1 guldmedalje i herredouble, en 4. plads i mix og en 5. plads i holdturneringener hvad det grønlandskebadmintonlandshold på papiret tager med hjem fra Island Games 2015 på Jersey. Er det godkendt? Ja, set fra mit synspunkt er det mere end godkendt. Forklaring følger:

Holdturneringen:

I holdturneringen ender vi på en 5. plads selvom vi på papiret nok havde et hold der kunne få medalje.Hvordan kan det så være tilfredsstillende?

Detgrønlandske hold er ikke seedet i lodtrækningengrundet det svage resultat i holdturneringen til Island Games 2013. Da lodtrækningen blev offentliggjort fik vi på papiret den værst tænkelige lodtrækning vi kunne få, vi var i pulje med Jersey. Jersey var topseedet og havde 2 tidligere engelske landsholdsspillere med i deres trup. Den ene tidligere nummer 18 i verden i damedouble og mixdouble og den anden tidligere nummer 21 i verden i herresingle.

I holdkampen mod Jersey taber vi 5 - 0 og kunne derfor ikke gå videre til semifinalerne. Kampene er tætte men Jersey havde et bedre hold. Havde vi haft mere held og trukket eksempelvis Guernsey eller Isle Of Man i lodtrækningen havde vi haft væsentlig større chance for at komme i semifinalerne og hermed have fået en medalje hjem for hold.

I kampene om 5. - 8. pladsen viser holdet at vi havde fortjent at spille med om medaljerne og sikkert afgørkampene mod Gotland og Bermuda der sikre holdet 5. pladsen.

Den individuelle turnering:

I den individuelle turnering ender herredoublen Bror Madsen og Jens Frederik Nielsen med en guldmedalje da de sammen vinder i herredouble. Gennem turneringen spiller Jens Frederik og Bror bedre og bedre. I semifinalen spiller drengene deres bedste da de slår det par fra Jersey som de tabte til i holdturneringen. Drengene spiller en fejlfri kamp og holder sig til taktikken. Det samme er gældende for deres finalekamp mod brødrene fra Menorca. Drengene holder styr på nerverne, holder sig til taktikken og spiller med glæde,overskud og vilje. Med 2 ugers træning sammen ender de 2 drenge med at vinde turneringen hvor de slår par der har spillet sammen i årevis.

I mixdouble havde vi også chancen for en medalje da Karl Jakob Thomassen og Hedvig Broberg noget overraskendespillede sig i semifinalen. Det blev desværre til nederlag i både semifinalen og bronzekampen men parret spillede en rigtig god turnering og overraskende alt og alle med deres gode sammenspil på den forreste del af banen.

I herresingle var både Bror Madsen og Jens Frederik Nielsen seedet til kvartfinalen hvor begge drenge taber tæt i 3 sæt. Drengene holder deres seedninger og er begge tæt på at spille sig i semifinalerne, men kræfterne slap op.

Alle vores andre spillere spillede mange gode kampe og flere nåede langt i turneringen men konkurrence er hård og særligt i damesingle er der mangedygtige spillere med. Træningen mod Island Games 2017 i Gotland er allerede gået igang og ønsker vi fortsat at kunne tage medaljer skal der arbejdes hård fremadrettet.

Er der spørgsmål eller kommentarer må i altid ringe eller skrive til mig.

Venlig Hilsen
Rune Svenningsen
Landstræner
Badminton Kalaallit Nunaat
+ 45  23 34 00 93
svenningsen.rune@gmail.com


www.badminton.gl