Cookies
Skip Navigation Links
Forside
Nyheder
Bestyrelsen
Håndbog
Landshold
Turneringer & Mesterskaber
Kontakt

Kære alle

Tusindtak for sidst. GM i Assiaat var en stor oplevelse for mig. Det var rigtigdejligt at se så mange dygtige spillere, fede kampe og fantastiske frivilligeildsjæle, holdledere, trænere, dommere mm.

Imellemkampene afholdte jeg nogle trænerkurser som jeg virkelig synes var spændende,givende og sjove. Under det første kursus snakkede vi meget om tykkelsen på grebetpå en ketcher. Det er vigtigt, især for børn, at grebet på ketcheren er megettyndt da dette er en nødvendighed for korrekt greb og udførelse af korrektteknik. Vi arbejdede også med progressionen i benarbejdsøvelser. At vi sagtenskunne lave samme øvelse eller spil, men ved at have forskellige fokuspunktereller regler ændres øvelsen. Det er vigtigt kun at have 2 - 3 fokuspunkter afgangen og huske at disse fokuspunkter medfører mindre fokus andre steder. Harvi fokus på benene mindskes fokus på ketcheren/ grebet og omvendt. Husk at rette spillerne ud fra fokuspunkterne og giv feedback på disse.

Ved det andet trænerkursus havde vi stort fokus på benarbejde og særligt på timingen af forspændingshoppet. I forspændingshoppet flader vi mere ud end vi hopper. Viskal ramme jorden med fødderne på samme tid som vores modstander rammer boldenmed ketcheren. Vores afstand mellem fødderne skal som tommelfingerregel væreskulderbredt men jo mere under pres vi er, jo større afstand skal der væremellem fødderne. Hvis man er højrehåndet skal den højre fod være lidt foran den venstre og selvfølgelig omvendt hvis man er venstrehåndet.

Selvom foråret er på vej håber jeg fortsat der trænes og arbejdes i klubberne. Huskat badminton skal være sjovt og der skal være plads til smil og grin. Det ersjovt at lege og det er sjovt at lære. Stil spørgsmål til spillerne og udfordredem ved at prøve forskellige ting af. Stil også gerne spørgsmål i ikke selvkender svaret på og forsøg i samarbejde at finde frem til en løsning. Snak om mulighederne og diskuter hvad der virker og hvad der ikke virker.

Har i spørgsmål eller kommentarer er i altid velkommen til at skrive eller ringetil mig

 

Godfornøjelse i hallerne


Venlig hilsen

RuneSvenningsen

Landstræner

Badminton Kalaallit Nunaat

+45 23 34 00 93

svenningsen.rune@gmail.com

www.badminton.gl