Cookies
Skip Navigation Links
Forside
Nyheder
Bestyrelsen
Håndbog
Landshold
Turneringer & Mesterskaber
Kontakt

Nyhedsbrev fralandstræneren februar 2011

Jeg sidder her tilfinalerne i DM i Randers efter at have haft fire gode dage med masser afbadminton. Om lidt skal jeg ind og coache Karina Jørgensen, som er i finalenfor første gang mod Tine Baun (tidligere Rasmussen). En kamp der på papiret erafgjort. Tine Baun skal vinde. Hvordan forbereder sig man sig så til sådan enkamp, hvor man er undertippet? For Karinas vedkommende er det et spørgsmål omat sætte sig små delmål – hver gang hun vinder en duel er det en lille sejr.Det er vigtigt for Karina at prøve at komme ind og styre duellen, og det kræverhårdt arbejde. På dette niveau og mod Tine Baun, som har været nr. 1 i verden,skal Karina, som er nr. 53 i verden, slå tre rigtig gode slag i træk i hverduel, før end hun er i nærheden af en chance for at kunne afgøre bolden. Det ermentalt hårdt, hvilket Karina også forbereder sig på: Det bliver hårdt arbejde,meget hårdt og der kommer fejl undervejs.

Hvordan kan mantræne til disse situationer, hvor man skal møde en rigtig god modstander og deter tvivlsomt om man vil vinde? For det første skal man tro på, at man altid haren chance. I går (lørdag den 5.2.11) tabte favoritten og ungdomsverdensmesterenVictor Axelsen overraskende til Rune Ulsing. Efter kampen talte jeg med Victorstræner, som sagde at Victor bare ikke havde dagen. Han havde ikke følingen medbolden og havde svært ved at fokusere på den næste bold. Så man har altid enchance! I den daglige træning gælder det om at skabe situationer, hvor man prøverat være i den undertippedes rolle, hvor man skal spille bolden over mange gangefør man har en chance for at afgøre duellen. Her kommer der fire øvelser til attræne dette.

Øvelse 1 – tospillere på hel bane

Almindelig kamp,men hver spiller skal have slået fem slag hver, før end de må spille for atvinde duellen. Det vil sige, at efter det 10. slag i duellen må spillernespille for at vinde. Udfordringen er at få de første 10 slag til at lignerigtig kamp. Det er vigtigt at spillerne er opmærksomme på dette, at pressehinanden tilpas uden at duellen afgøres. Afgøres duellen inden for de første 10slag, annulleres duellen og man spiller igen.

Man kan spille påtid eller 1 sæt til 11.

Øvelse 2 – somøvelse 1

Nu skal hverspiller have slået 10 slag før end de må spille for at vinde duellen. I disseto øvelser trænes også at kunne spille sikkert, hvilket er værdifuldt og megetrelevant for alle spillere. Samtidig er det også mentale hårde øvelser, da dertrænes at holde koncentrationen og spille med stor tålmodighed.

Øvelse 3 – tospillere på hel bane (evt. ½ bane)

Der spilles heltalmindelig kamp. Dog får spilleren på den ene side af nettet to point for hvervundet duel og den anden spiller (den der træner) får kun ét point hver gangduellen vindes. Efter hvert sæt kan der byttes roller og går kampen i 3 sæt,skiftes der roller ved 11 point

Øvelse 4 – tospillere på hel bane

Der spilles heltalmindelig kamp. Den ene spiller har normal pointtælling, den anden mister trepoint, hver gang han/hun laver en uprovokeret fejl. En uprovokeret fejl, er nårspilleren laver en fejl i en upresset situation, f.eks. en clear ud oversidelinien på en serv. Det er ikke en uprovokeret fejl at skyde ensmashopsamling i nettet. Det er modstanderen, der har spillet godt, og det skalman ikke straffes for.

Godfornøjelse med træningen – og husk du har altid en chance – tag den!