Cookies
Skip Navigation Links
Forside
Nyheder
Bestyrelsen
Håndbog
Landshold
Turneringer & Mesterskaber
Kontakt

Nyhedsbrev fralandstræneren marts 2011

Jens FrederikNielsen, Taatsi Pedersen, Sara Lindskov fra B67 og Hedvig Broberg fra SPQ harværet på træningsophold i uge 11 hos TopDirect Danish Badminton Academy ogspillet en turnering.

Jens Frederik ogTaatsi deltog i Holte Badmintonklubs senior C-række turnering, hvor det blevtil to semifinale pladser. Under opholdet blev de meget bedre til at udnyttehinandens styrker, blandt andet udviklede de gode aftaler om, hvor bagspillerenskal slå, når de er i offensiven i double. Taatsi udtaler; ”Der er stor forskelpå at spille turnering i Danmark og i Grønland, da de danske spillere er megetbedre taktisk. De ændrer taktik flere gange i løbet af en kamp, hvilket ernoget jeg kan og vil blive meget bedre til. Vi skal blive bedre til at prøveforskellige spillerstile af under træning, så vi bliver mere bevidste underspil.”

Sara og Hedvigdeltog i Herlev/Hjorten Badmintonklubs U17 Mesterrækketurnering, hvor de beggespillede godt og vandt kampe. Sara nåede længst og kom i semifinalen idamesingle, hvilket er et rigtigt flot resultat. Sara demonstrerede en storevne til at spille sikkert, hvilket stresser de andre modstandere og får demtil at lave fejl.

Her kommer dereksempler på kampøvelser, der er med til at udvikle spillernes bevidsthed underkamp.

Generelt gælderdet for alle øvelser at snakke med spillerne inden, under og efter øvelsernefor at få dem til at tænke selv og foretage de gode valg. Det er godt at lavefejl i disse øvelser, hvis de bruges fremadrettet som erfaringer.

Single: Der spilles på hel bane. Hver spiller må kun slå 1 krydsslag i hver duel.Denne restriktion tvinger spilerne til at være bevidste om, hvornår de skalbruge deres krydsslag og hvordan de skal dække banen.

Spiller A må kunlave et lob i hver duel. Spiller B skal prøve at udnytte denne restriktion tilegen fordel ved at få spiller A til at bruge sit lob og derefter spille en boldtil nettet og søge frem. Generelt skal spiller B have sit spillecentrum langtfremme, når han/hun spiller en bold til nettet, da det jo er meget sandsynligtat spiller A vil spille et netdrop for at have sit lob i reserve.

Double: Parret A og B må kun lave servereturneringer (på en kort serv) til denforreste del af banen: Netdrop, til mixpunktet (en halv distance returnering)eller en bold ned ad ryggen på den der har servet. Par C og D må kun laveservereturneringer til den ene spiller – f. eks. A i 1. sæt, så kan de skiftetil kun at lave returneringer til spiller B i 2. sæt.

Variationer:Modtagerne af den korte serv laver kun modtagninger til den bageste del afbanen – dvs. til de dybe hjørner, på kroppen af bagspilleren eller imixpunkterne/halvdistancen. Modtagningerne spilles altid til serverparretsbaghånd.

Det er vigtigt attale med spillerne om, hvad der sker ved disse returneringer, hvor spillermodstanderne bolden hen, hvordan skal vi stå efter at have lavet modtagningen.Serverparret skal også prøve at dække banen bedst muligt ved at gætte/læsemodtagerparrets returneringsmønster.

God fornøjelse medtræningen.

Vi sestil GM!