Cookies
Skip Navigation Links
Forside
Nyheder
Bestyrelsen
Håndbog
Landshold
Turneringer & Mesterskaber
Kontakt

Nyhedsbrev fralandstræneren Juli 2011

Sommerferien er for alvor på sit højeste og landsholdet er kommet tilbage fra Island Games ogholder en velfortjent ferie.

Ved dette årsIsland Games på Isle of Wight var det første gang, at man spillede ombronzemedaljerne, ligesom vi gør til GM. Hvilken betydning fik det så for voresmedaljehøst?

Vi fik eensølvmedalje, idet Bror Madsen endnu en gang viste sit værd og kom i finalen moden meget stærkt spillende Joshua Green fra Isle of Man. Vi var derudover med i to bronzemedaljekampe, som vi taber. Altså en enkelt medalje til Grønland i badminton, hvor vi med reglerne fra IG 2009 ville have fået to bronzemedaljer oveni.


Foto: bagerst fra venstre: Susanne Wallbohm, Anja SkovKjeldsen, Ivalo Olsen, Sara Lindskov Jacobsen, Hedvid Broberg og fysioterapeutSonja Sørensen. Forrest fra venstre: Mads Nyvold, Taatsi Pedersen, MininnguaqKleist, Bror Madsen og landstræner Bjarne Nielsen

Vores to 4.pladser gik til Jens Frederik Nielsen/Ivalo Olsen i mixdouble og Sara LindskovJacobsen i damesingle. Der er stor ros til disse spillere for deres udviklingunder træningslejren og IG. Jens Frederik har virkelig udviklet sig megetpositivt, er blevet mere moden og villig til at tage ansvar. Ivalos udviklinghar været fantastisk og stor ros til hende for 4. pladsen i mixdouble. Sara varimponeret over modstanderne i holdturneringen og havde lidt for meget respekt,hvilket betød at hun ikke spillede op til sit bedste. Til gengæld tog hunrevanche i den individuelle turnering og viste noget af det bedste spil, jeghar set hende spille.

Alle spillerneydede deres bedste både under træningslejren, som vi holdt i Nuuk og under IG.De unge har gjort sig gode erfaringer og lært, at vi skal være klar fra start.Anja Skov Kjeldsen imponerede med sit blik for spillet i mixdouble og enveludviklet evne til at finde hullerne hos modstanderne og stå langt fremme på banen. Taatsi Pedersen og Hedvig Broberg gjorde det virkelig godt i mixdouble,selvom det ikke er Taatsis favoritdisciplin. Der blev spillet med omtanke og især Taatsi var lynhurtig på banen – deraf tilnavnet Porsche. De rutinerede påholdet gav god moralsk støtte til de unge.

Endnu engang visteservesituationen (de tre første slag) i double og mix sig at være altafgørendefor hvem der vinder kampene. Generelt måtte vi konstatere, at vi ikke servede godt nok. Vi havde perioder, hvor vores server og modtagninger var af meget højkvalitet, men de modstandere vi tabte til, var bare bedre i den fase afspillet. Det betyder, at der stadig skal trænes server hjemme i klubberne og offensive servemodtagninger. Turneringen var stærkere besat på herresiden i år og lidt svagere på damesiden. Vi havde jo ikke Mille Kongstad og Frederik Elsner med. De to ting kombineret med hinanden gjorde også, at vores medaljehøst ikke var lige så flot som i 2009 på Åland.

Opskriften på meresucces i 2013 på Bermuda er simpel: Træning, træning og atter træning og spillemange individuelle turneringer. Det er derfor glædeligt for mig, at JensFrederik og Taatsi har valgt at tilbringe det næste år på TopDirect DanishBadminton Academy i Hillerød og få en masse turneringserfaring i Danmark. Det er to bærende kræfter, der forlader B67, men med den energi og entusiame jeg oplevede hos de øvrige spillere fra B67 til IG, er jeg sikker på, at der stadig vil være et super træningsmiljø i Nuuk.

Det varen fornøjelse at have Mininnguaq Kleist med som holdleder (og som spiller) og Sonja Sørensen med som fysioterapeut og holdleder. De gjorde et fantastisk stykke arbejde – tak for det! Samtidig skal der også lyde en tak til vores sponsor Nønne (www.noenne.net), og ReeAct.