Cookies
Skip Navigation Links
Forside
Nyheder
Bestyrelsen
Håndbog
Landshold
Turneringer & Mesterskaber
Kontakt

Nyhedsbrev fralandstræneren april 2011

Så er GMoverstået. Et fantastisk GM med masser af gode kampe, begejstring påtilskuerpladserne og beviser på et godt sammenhold udenfor banerne. GM er nogethelt specielt for mig, da det bringer følelserne frem i mig og hos de øvrigedeltagere.

Afviklingsformen iår er for mig den mest optimale. Ændringen med at det kun er puljevinderne dergår videre i singlerækkerne har øget intensiteten i de indledende puljekampe.Det er netop intensiteten og nerven, der er med til at løfte niveauet forgrønlandsk badminton og gør det endnu mere tilskuervenligt. Mit råd til despillere, der ikke formåede at komme videre fra deres puljer:

Evaluer dineforberedelser og din præstation under GM. Find tre ting, du gjorde godt, og treting du vil gøre bedre næste gang der er GM. Skriv det ned og gem det til næstegang du skal spille en turnering. Tag sedlen frem 1 måned før din turnering, ogtræn så målrettet op til turneringen ud fra de erfaringer du gjorde dig underdette års GM.

Der er rigtigmange spillere, der har udviklet sig positivt siden sidste GM og det glædermig. Antallet af spillere, der er villige til at yde for at kunne nyde i formaf mange træningstimer i hallen er stigende, og den udvikling har trænerne enstor del af æren for sammen med de enkelte spillere selvfølgelig.

Fortsæt det godearbejde ude i klubberne – træner du mere end de andre, vinder du også fleredueller end de andre! Har du et lavere tyngdepunkt end de andre, når du flerebolde end de andre. Med et lavere tyngdepunkt er du også hurtigere end deandre. Når du er hurtigere end de andre har du flere slagmuligheder og dermeder du sværere at spille mod.

Gode eksempler pådette fra GM i år er Thomas Madsen – nykåret grønlandsk mester i herresingle iU15 rækken. Han har trænet virkelig seriøst og hårdt gennem hele sæsonen ogslutter GM af med at spille en fantastisk velspillet finale mod Nuka MarkNielsen fra ARS. Det lover godt for fremtiden på herresiden, at vi har to sådygtige spillere i U15 årgangen. Thomas er født i 96 og Nuka Mark i 98.

Sebastian Bendtsen(U17 spiller) fra JBF er et andet eksempel på en spiller med en meget positivudvikling. Han tager selv initiativ til at blive bedre – ser videoer med debedste spillere i verden, opsøger selv information om hvordan han skal træne(han har blandt andre kontaktet mig flere gange for at få input til sin træning– og det er alle spillere og trænere velkomne til at gøre.) Sebastiansbundniveau er blevet hævet, så han spiller mere stabilt i forhold til sidstesæson. Hans topniveau er højt og med endnu mere træning kan han også kommelangt.

Hansigne Brobergfra SPQ er et 3. eksempel på en spiller, der har udviklet sig meget positivt.Jeg har trænet hende en gang om ugen i B70 Badminton Taastrup i Danmark, og jeghar været meget imponeret over hendes træningsindsats. Hun vinder to titler iU17 damesingle og double. Samtidig har hun fået det maksimale ud af at være påefterskoleophold i Danmark, idet hun har været flittig til at deltage iindividuelle turneringer og spillet en hel del holdkampe for klubben. Jeg kankun opfordre forældre og børn til at kontakte mig, inden I træffer beslutning om hvilken efterskole I vælger. Der er storforskel på kvaliteten af badmintontræningen og hvilke muligheder, der er for atblive tilknyttet en lokal klub med et godt træningstilbud.

Der er mange andrespillere, jeg gerne vil fremhæve, men det vil blive for omfattende. Dog vil jegrose de spillere, som genvandt deres titler – det kræver spillemæssigstabilitet og mentalt overskud at vinde over de modstandere, der vil gøre altfor at slå den regerende grønlandsmester.

De bedsteønsker om et godt forår – hold formen ved lige! Temaet i næste månedsnyhedsbrev er landsholdets forberedelser til Island Games.